donderdag, 24 januari 2019
A+ R A-

Locatie

De woningen bouwen we in de groene uitbreidingswijk Noaberweerd. Deze nieuwe wijk ligt aan de rand van het dorp ten noord-oosten van de Goorsestraat. De Noaberweert is een prachtige plek waar je je thuis kunt voelen. Op z'n Twents zeggen we dan: ’n stee woar’j thoes könt veul’n.

 

Screenshot 2018 03 06 20.33.57

  Screenshot 2018 03 06 20.58.19

 

Sint Isidorushoeve
Sint Isidorushoeve is een kerkdorp dat even buiten Haaksbergen aan weerszijden van de weg naar Goor ligt. Er wonen ongeveer 1300 inwoners. Het dorp is relatief jong. Het is ontstaan rond de rooms katholieke kerk van dezelfde naam die hier in 1927 is neergezet (Sint Isidorus is de patroonheilige van de boeren).

Noabers onder elkaar in Sint Isidorushoeve
De Hoeve, zoals het in de volksmond genoemd wordt, kent net als de meeste kleinere dorpen een hecht sociaal leven. Het is een klein Twentse dorp dat mooie voorzieningen heeft zoals een sportpark en het gemeenschapshuis 't Meuken. Er zijn nog prachtige tradities en gebruiken. Zo is het jaarlijkse zomerfeest met Hemelvaart in de regio inmiddels echt een begrip geworden. Naast het gemeenschapshuis - met sporthal - kent De Hoeve een roomskatholieke kerk met sociaal centrum, roomskatholieke basisschool, voetbalaccommodatie, tennisaccommodatie en (open) manege.

Bereikbaarheid
Het dorp Sint Isidorushoeve ligt dicht bij Haaksbergen en Hengelo. Op een steenworp afstand heeft u alle voorzieningen van een grote stad, maar u woont toch heerlijk buitenaf in een typisch Twents dorp. Ook de A1 ligt relatief dichtbij.